Σεμινάρια και Δράσεις

• Φυσιογνωμία

• Σεμινάρια

• Δράσιες

• Αρχείο

Φυσιογνωμία

Ο χώρος εναλλακτικής ζωής Ευτραπελία δημιουργήθηκε στην Κρήτη και στο μικρό χωριό Πρόβαρμα Αποκορώνου Χανιών και αποτελεί μια νέα πρόταση στον τομέα του αγροτουρισμού και του σεμιναριακού τουρισμού.

Ο καινοτόμος χαρακτήρας του αποτελεί μια προσπάθεια συνάντησης ανάμεσα στην εκπαίδευση, την επιστήμη γενικότερα και την ψυχαγωγία. Πρόκειται για μια συνάντηση που θα περνάει μέσα από αγροτικές δραστηριότητες και δρώμενα και αφορά μια ομάδα εναλλακτικών δραστηριοτήτων και εκπαιδευτικών – βιωματικών σεμιναρίων που σχετί-ζονται τόσο με την τέχνη, την μουσική, το θέατρο, την φωτογραφία, όσο και με την αρχιτεκτονική, την ιστορία, εκπαιδευτικές και οικολογικές αναζητήσεις κ.α.

Περιλαμβάνει επίσης κινηματογραφικές βραδιές, βραδιές ποίησης και μουσικής, εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας και βιωματικές δραστη-ριότητες όπως το μάζεμα ελιών, βοτάνων, χοχλιών, άγριων χόρτων, λιοτρίβι, ρακοκάζανο, τυροκομείο, πέρασμα Φαραγγιών και Σπηλαίων της περιοχής.

Κατά την θερινή περίοδο, ο χώρος της Ευτραπελίας διατίθεται για τουρισμό και γίνεται μια προσπάθεια να ενταχθούν τέτοιου τύπου δράσεις που αναφέρθηκαν παραπάνω στο πρόγραμμα των φιλοξενούμενων, λαμβάνοντας βέβαια πάντα υπόψη τον βαθμό συμμετοχής και επιθυμίας τους.

Μέσα λοιπόν σε μια ατμόσφαιρα σεμνότητας και φιλοξενίας ο χώρος της Ευτραπελίας, επεξεργάζεται νέες συναντήσεις και συλλογικότητες προσφέροντας μια μορφή εναλλακτικού τουρισμού που συνδυάζει την εκπαίδευση και την βιωματική γνώση και καταφέρνει να συναντήσει την γεωργία στο πραγματικό της νόημα και περιεχόμενο και ανταποκρίνεται απόλυτα στις ανάγκες και τους ρυθμούς ζωής του σύγχρονου ανθρώπου.

top

 

Σεμινάρια

Η Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων της Ευτραπελίας

Ο χώρος εναλλακτικής ζωής Ευτραπελία διαθέτει μια αυτόνομη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων χωρητικότητας 80–100 ατόμων, εξοπλισμένη με όλο τον τεχνολογικό συνεδριακό εξοπλισμό.

Στην αίθουσα πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά και βιωματικά σεμινάρια που αφορούν την τέχνη, την μουσική, το θέατρο, την ψυχοθεραπεία, τον κινηματογράφο, την αρχιτεκτονική, την φωτογραφία την ιστορία, καθώς και οικολογικές και εκπαιδευτικές αναζητήσεις.

Οι ομάδες που συμμετέχουν σε αυτά, είναι μικρές, περίπου 8–12 άτομα και δίνεται η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να διαμένουν στον χώρο της Ευτραπελίας κατά την διάρκεια πραγματοποίησης των σεμιναρίων.

Στην αίθουσα φιλοξενούνται επίσης εκδηλώσεις, διαλέξεις, εκθέσεις, κινηματογραφικές προβολές και επιστημονικές ημερίδες και διατίθεται για επιστημονικές συναντήσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

 

Δείτε τα προγραμματισμένα Σεμινάρια-Εκδηλώσεις 2011-12 εδώ

top

 

Δράσεις

Ο χώρος εναλλακτικής ζωής Ευτραπελία προτείνει και οργανώνει σεμινάρια τέχνης και πολιτισμού καθώς επίσης και σεμινάρια εναλλακτικής ιατρικής, οικολογικής πρακτικής, υγιεινής διατροφής και παραδοσιακών επαγγελμάτων.

Ακόμη στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων γίνονται διαλέξεις, εκθέσεις, κινηματογραφικές προβολές, επιστημονικές εκδηλώσεις και καλλιτεχνικά δρώμενα. Συμμετέχει στην ανάπτυξη της Τοπικής Κοινωνίας με μια διαφορετική οπτική από την κυρίαρχη αντίληψη και προσπαθεί να διαφυλάξει και να διαμορφώσει τα καλύτερα στοιχεία για τον άνθρωπο σήμερα. Αναζητεί τα σημαντικά στοιχεία της παράδοσης και επεξεργάζεται τη δυναμική της νεοτεριστικότητας.

Οι αγροτικές δράσεις εμπεριέχονται δυναμικά και λειτουργικά στα σεμινάρια και περιλαμβάνουν εμπειρίες σε δραστηριότητες όπως: Λιοτρίβι, ρακοκάζανο, τυροκομείο, μάζεμα βοτάνων, άγριων χόρτων, χοχλιών, μελισσοκομική φυσικές καλλιέργειες, βιολογική έρευνα κ.α.
Είναι μέλος του Δικτύου Αγροτουρισμού Αποκόρωνα και συνεργάζεται με φορείς ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, επιστημονικές οργανώσεις (Μ.Κ.Ο.) στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

top

 

Αρχείο

Σεμινάρια - Εκδηλώσεις 2010 - 2011

Σεμινάρια - Εκδηλώσεις 2009 - 2010

Σεμινάρια - Εκδηλώσεις 2006

2ο Πανελλήνιο Ψυχιατρικό Συνέδριο "Τέχνη και Ψυχιατρική" 20-23 Μαΐου 2010

Ινστιτούτο Έρευνας και Εφαρμογής Προγραμμάτων Ψυχικής Υγείας «ΕΠΕΚΕΙΝΑ»

 

 

top

 

 

 

pic01

 

 

pic01

 

 

seminar room

 

 

pic02